SELÄTÄ RANNEKIVUT

yläraajojen ja yläselän kehonhuolto

Olit sitten muusikko, toimistotyöntekijä, tai harrastat jotain fyysistä lajia, terveet ja kivuttomat yläraajat sekä yläselkä on asia, joka kuuluu varmasti meidän kaikkien toivelistalle.

Olen rakentanut tähän valmennukseen neljän viikon kokonaisuuden, jonka avulla jokainen voi huoltaa ja ennaltaehkäistä yläselän ja yläraajojen rasitusperäisiä vammoja itsenäisesti.

Harjoitteet ovat yksinkertaisia ja tekemällä niitä säännöllisesti, pystyt välttämään rasitusvammat.  

Oli  ongelmakohta ranteissa, kyynärvarsissa, kyynärpäissä, olkapäissä, tai rintakehän alueella, näillä yksinkertaisilla ja helposti toteutettavilla harjoitteilla jokainen pystyy saavuttamaan kivuttoman ja hyvin toimivan kehon.

 

LÄHDE MUKAAN VALMENNUKSEEN

Neljän viikon valmennus

Saat joka viikko uudet harjoitteet joiden avulla kehität rintakehän liikkuvuutta, lapojen ja olkanivelen liikettä, yläraajan liikettä, sekä tietenkin ranteiden ja kämmenien toimintaa.

Ilman hyvin toimivaa rintakehää, lapaluut eivät pysty liikkumaan optimaalisesti. Tämä vaikuttaa suoraan siihen, miten olkanivelen ja lavan välinen rytmi toimii. 

Ensimmäisellä viikolla keskitymme ennenkaikkea rintakehän liikkuvuuteen.

Toisella viikolla lisäämme harjoitteluun olkanivelen alueen harjoitteita. Näissä lapaluun ja olkanivelen ns. skapulohumeraalinen rytmi on tärkeässä roolissa. 

Tällä viikolla käymme myös läpi yleisimpiä kompensaatiomalleja, jotka tunnistaessaan oppii taas hieman lisää oman kehon toiminnasta. 

Kolmannalle viikolla siirrymme hartiarenkaan ja rintakehän alueelta kohti ääreisosia. Opettelemme harjoitteita, joiden avulla pystytään kehittämään kämmenen ja ranteen liikkuvuutta, sekä vahvistetaan kyynärvarren lihaksia.  

Valmennuksen viimeisellä viikolla nivomme kaiken yhteen ja rakennetaan kokonaisuus, jota noudattamalla saat pidettyä yläraajat kokonaisuudessaan terveessä & toimivassa kunnossa. 

 

Ymmärrä paremmin yläraajojen liikettä

Opit rintakehän ja yläraajojen tärkeimmät mekaniikan pointit, jolloin sinun on helpompi hahmottaa omia rajoitteita ja valita itsellesi sopivimmat harjoitteet. 

Tuon asian esille hyvin yksikertaisin tavoin, ilman "ammattislangia", joten tämän sisäistäminen ei vaadi vuosien kokemusta anatomiasta.

Selkeät käytännönharjoitteet

Valmennuksessa opetan sinulle yksinkertaimman mahdollisen tavan ottaa homma haltuun.  Harjoitteet ovat yksinkertaisia ja ne voi toteuttaa missä tahansa! 

Olen valinnut harjoitteet siten, että ne tarjoavat ratkaisuja riittävän moniin erilaisiin tilanteisiin. Niiden avulla sinä pystyt lähestyä tilannetta riittävän laaja-alaisesti ja pitää huolta, ettei krooniset rasitusvammat pääse häiritsemään arkea.

Selätä kivut ja vammat itsenäisesti

Jokainen kärsii jostain kivuista aika-ajoin, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa sitä, että joudumme jokaikinen kerta hakea apua ulkopuoliselta. Joskus sille on toki tarvetta, mutta mitä enemmän osaamme tehdä asioita itsenäisesti ja mielellään ennakoivasti, sitä suurempi valta meillä on omaan terveyteen liittyen. 

Urheilussa, soittamisessa ja huonoissa työskentelyasennoissa oireiden syntymekanismit eroavat toisistaan, mutta lopputulos on yllättävän samankaltainen. Kun akuutit vammat jätetään pois laskuista, opettamillani harjoitteilla jokainen pystyy tekemään enemmän sen eteen, ettei rasitusperäisiä vammoja jatkossa synny! 

Kaikki lähtee rintakehän liikkuvuudesta

Kaikki liike vaatii keholta kykyä laajentua ja rutistua. Me toisin sanoen muutamme muotoa jatkuvasti ja kyky luoda tilaa rintakehän alueelle on monella tapaa kaiken perusta. Kun opimme hyödyntämään hengitystä paremmin, tämä näkyy rintakehän toiminnan lisäksi myös yläraajojen liikkeessä, sillä kun lapaluut liikkuvat paremmin, silloin myös olkanivel pystyy liikkumaan paremmin. Kun olkanivelestä löytyy riittävästi sisä- ja ulkokiertoa, sillä on suuri merkitys koko yläraajan toimintaan.

Kattavasti lisähyötyjä yläraajojen toiminnan kehittämisen lisäksi

Rannekipujen selättämisen lisäksi harjoitteista voi olla suurta höytyä myös monessa muussa vaivassa aina pään kääntämisestä hengittämiseen ja jopa äänen tuottamiseen.

Jos teet työksesi paljon puhumista, tai olet laulaja, näistä harjoitteista voi olla sinulle apua myös äänen käytössä.

Kun opit kontrolloimaan paremmin sisäistä painetta ja saat rintakehään enemmän liikkuvuutta, tulet huomaamaan hyödyt monissa eri tilanteissa.  

Oli kyseessä ylä-, tai alaraajat, meidän tulee osata lähestyä tilannetta molemmista suunnista. Keskustasta kohti ääreisosia ja ääreisosista kohti keskustaa. Tässä valmennuksessa tämä tarkoittaa rintakehästä kohti kämmeniä ja kämmenistä kohti rintakehää. 

Harjoitteiden avulla pystyt jatkossa kuormittamaan ranteita enemmän ilman että ne alkavat oireilla. Esimerkiksi etunojapunnerrukset ovat monille kiellettyjen listalla vain sen vuoksi, että niitä tehdessä ranteet kipeytyy. Tämä on harvoin merkki ranteiden heikkoudesta, mutta tässäkin asiaa tulee lähestyä molemmista suunnista. Vain silloin saamme pysyviä muutoksia aikaan! 

Teetkö paljon töitä koneella? 

Tavallaan tyhmä kysymys, koska nykypäivänä kaikki tekevät töitä, tai ainakin oleskelevat koneen ääressä päivittäin. Asennot joissa vietämme aikaa mahdollisesti useita tunteja päivässä, eivät ainakaan auta kivuttoman arjen saavuttamista, mutta onneksi ratkaisu on melko simppeli - kunhan opettamiani harjoitteita alkaa tehdä systemaattisesti.  

Olen kerännyt tähän valmennukseen parhaat oppini kahden vuosikymmenen ajalta. Yksi suosituimpia Youtube -videoitani liittyy juuri tähän aiheeseen ja olen kuullut vuosien aikana sadoilta ihmisiltä kiitosta juuri tuosta videosta. Listalta löytyy rumpaleita, kitaristeja, pianisteja, partureita, rakennusalan ammattilaisia, sirkustaiteilijoita jne. Niin moni eri taustan omaava ihminen on hyötynyt näistä harjoitteista ja olen varma, että tässä valmennuksessa opettamani asiat tulevat tarjoamaan monille helpotuksen jatkuviin ranne-, olkapää ja rintakehän vaivoihin. 

Haluan mukaan

Tällä videolla ohjeistan kaksi harjoitetta

Mikäli sinulla on rannekipuja ja mikäli olet kärsinyt ns. rannekavanaoireista, kannattaa kokeilla näitä kahta harjoitetta.

 

Soitatko jotain instrumenttia?  

Soitan itse rumpuja päivittäin ja olen kärsinyt aikoinaan rannekivuista, jotka häiritsivät soittoa isosti. Kun aikoinaan aloitin käsinseisonnan, huomasin nopeasti, että joko etsin harjoitteita joilla saan pidettyä huolta yläraajojen toiminnasta, tai muussa tapauksessa ranteet ovat kohta entiset. 

Oli instrumentti mikä tahansa, jokainen muusikko tarvitsee hyvin toimivan ylävartalon, jolloin myös yläraajat pystyvät liikkumaan vapaasti. 

Haluan mukaan

Hyödynnä tarjoushinta ja lähde mukaan Ma 24.4. alkavaan valmennukseen

Kehittämäni valmennus tarjoaa toimivat työkalut itsenäiseen kehonhuoltoon, jolloin pystyt ottamaan vastuun omasta terveydestäsi takaisin omiin käsiin. Harjoitteet ovat yksinkertaisia ja ne on mahdollista ilman mitään välineistöä, missä tahansa. Vaikka olen nimennyt valmennuksen Muusikon kehonhuolloksi, sopii tämä myös kaikille niille, jotka eivät itseään muusikoiksi koe.

Harrastatko lajeja, joissa yläraajat joutuvat koville? 

Monissa lajeissa ranteisiin kohdistuu paljon kuormitusta. Oli sitten kyse ranteiden päällä tehtävistä liikkeistä, tai jostain muista, mutta nivelten tulee  kestää niitä rasituksia joita niihin kohdistuu. Kyse ei tokikaan ole vain yhdestä nivelestä, vaan siitä, että saamme ketjut toimimaan ns. alhaalta ylös ja ylhäältä alas. Tai yläraajojen suhteen voisi ajatella pikemminkin ääreisosista kohti keskustaa ja keskustasta kohti ääreisosia. 

Kärjistäen voisi sanoa, että kun laitat sisä- ja ulkokierron kuntoon, olet tehnyt ison palveluksen kehollesi. Oli sitten kyse ranteista, olkapäistä, lonkasta, polvista tai nilkoista. 

 

Haluan mukaan

Hyödynnä tarjoushinta

Tarjous on voimassa Su 23.4. klo 21:00 saakka, jonka jälkeen hinta nousee

ovh hinta

99€

VALMENNUS SISÄLTÄÄ

rintakehän harjoitteet

olkanivelen harjoitteet

yläraajojen harjoitteet

kämmenien ja ranteiden harjoitteet

TARJOUSHINTA 59€
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.