5 tapaa lisätä liikkuvuutta ja vähentää stressiä kehossa

Lähde mukaan ilmaiseen valmennukseen jossa opetamme sinulle toimivaksi todettuja tapoja lisätä liikkuvuutta ja vähentää arjen stressiä. Kirjauduttuasi sisään, saat käyttöösi viisi videota, joissa opetamme sinulle yksinkertaisia tapoja lisätä hyvinvointia omaan arkeen. Videoilta löytyy lyhyitä harjoituksia ja kokonainen liikkuvuusharjoitus. Lisäksi saat ohjeet miten kannattaa lämmitellä ennen varsinaista harjoitusta. 

LÄHDE MUKAAN ILMAISEEN VALMENNUKSEEN 

Kirjauduttuasi sisään, sinulle aukeaa välittömästi 5 videota, jotka auttavat sinua kehittämään liikkuvuutta ja vähentämään arjen stressiä. 

Emme lähetä roskapostia. Voit perua tilauksen milloin tahansa.

Hengitysharjoitus arjen kiireisiin 

Tiesitkö, että "stressihormoni" kortisolia tarvitaan aamulla heräämiseen? Kortisolin tasot lähtevät nousemaan aamuyöstä ja kun taso on riittävän korkea, keho alkaa heräillä. Tämän vuoksi osa saattaa tuntea aamusta ahdistuksen tunnetta. Tämän vuoksi kevyt liike ja rauhalliset hengitysharjoitukset ovat loistava tapa käynnistää päivä.  Testaa tätä muutaman minuutin pituista rauhoittavaa hengitysharjoitusta. Jos haluat ottaa liikettä mukaan, tsekkaa alla oleva video 👇

5 minuutin liikesarja aamuihin

Oi kun olisikin mukavaa herätä kaikessa rauhassa ja aloitella päivää pikkuhiljaa kehon ja aivojen käynnistyessä. Totuus monilla meistä on hieman eri ja arjen tehtävät alkaa kerääntyä usein jo ennen kuin aamukahvi on ehtinyt tippua. Etenkin näihin kiireisiin aamuihin on hyvä opetella nopea mutta piristävä aamurutiini, jolla saat kehosta jumit veks ja samalla aivot OFF-tilasta päälle. Jos kaipaat vähän pidempää settiä, tsekkaa alta löytyvä "taukojumppa" jonka voit tehdä myös aamulla, tai vaikkapa työpäivän aikana. 

10 minuutin taukojumppa töihin

Pitkät työpäivät ilman taukoja on kaikkea muuta kuin tehokasta, etenkin jos työ vaatii keskittymistä ja luovuutta. Kun työpäivän oppii jakamaan useampiin spurtteihin, pysyy mieli virkeänä ja mikäli taukojen lomassa tekee hieman kehoa avaavaa liikettä, välttyy monilta jumeilta, kivuilta ja rasitusvammoilta. Testaa tätä noin 10-15 minuutin harjoitusta, joka saa niin sanotusti nesteet liikkeelle ja solut töihin. Jos tykkäsit tästä, tulet rakastamaan alta löytyvää liikkuvuusharjoitusta! 🫶 

Kokonaisvaltainen liikkuvuusharjoitus  

Liikkuvuus on voiman, notkeuden, koordinaation, nopeuden, ketteryyden ja kestävyyden synnyttämä kokonaisuus, joka määrittelee ennen kaikkea liikkeen laatua. Hyvä liikkuvuus voi tarkoittaa kykyä nousta sohvalta, kävellä metsässä, tai hypätä tuplavoltti. 

Ennen kuin voit alkaa tehdä mitään haastavia taitoliikkeitä, perusteiden tulisi olla kunnossa. Tämä on myös kaikkein paras tapa välttyä loukkaantumisilta ja rasitusvammoilta.

Teimme sinulle 20 minuutin liikkuvuusharjoituksen, jossa käydään koko kroppa läpi. Siinä tehdään rauhallisia ja hieman vauhdikkaampia liikkeitä, sillä me tarvitsemme kudoksilta kapasiteettia vastaanottaa myös nopeita liikkeitä.   

Parempi tapa lämmitellä 

Lämmittely on paljon muutakin kuin hien ottamista pintaan. Lämmittelyn tulee muokata kudosten olotilaa tulevaa harjoitusta tukevaksi. Lämmittelyn tulee myös virittää hermosto oikeaan tilaan ja mahdollisesti sen kaikista tärkein asia on PARANTAA KESKITTYMISTÄ! 

Oli harjoitus mikä tahansa, ilman hyvää keskittymistä harjoittelun hyödyt valuvat harakoille. Keskity ja kehity! Opi parempi tapa lämmitellä ennen varsinaista harjoitusta. 

Bonusmateriaali 

Ilmoittautuessa mukaan, sinua odottaa vielä yksi bonusvideo, jolla saat huollettua selkää ja pidettyä huolta, ettei selkäkivut häiritse arkea.