Vinkkejä harjoitteluun

 
Maastanoston perusteet - nämä asiat tulisi jokaisen nostajan hallita

 Maastanosto on useimmille tuttu harjoite ja vaikka kyseessä on melko yksinkertainen liike, sen toteuttaminen ei ole aina helppoa. Etenkään kun painoa alkaa olla tangossa enemmän.

 

Videolla ohjeistan mielestäni noston tärkeimmät yksityiskohdat. Kun...

lue lisää...
 
Liikettä lonkkaan ja selkään tällä simppelillä harjoitteella

Alunperin varioin tätä harjoitetta kevyellä levytangolla, mutta monille 20 kilon levytanko olisi tässä liikaa. VENYY -tangon kaltainen 8 kilon ulkoinen vastus on monissa tilanteissa paljon parempi, sillä kun ulkoinen kuorma ei ole liian suuri, kehosta löytyy...

lue lisää...
 
Movement Stickillä kehoa huoltavaa ja energisoivaa liikettä

Hyödyllinen liike ei tarvitse olla äärimmäistä ja hyvin usein on juuri niin, että mitättömän näköiset liikkeet ovat niitä kaikkein hyödyllisimpiä kehon toimintakyvyn kannalta. 

Tässä lyhyellä videolla teen...

lue lisää...
 
Voimaa keskivartaloon tällä punnerrusvariaatiolla

Tämä punnerrusharjoite kehittää ylävartalon voimaa ja hallintaa keskivartaloon. Toimii loistavasti apuliikkeenä esimerkiksi Turkkilaisen ylösnousun opettelussa. 

Harjoitetta on myös helppo skaalata itselle sopivaksi. 

Katso videolta tarkemmat...

lue lisää...
Loistava harjoite selän rentouttamiseen

Tämä kyseinen harjoite on ollut itselle ja usealle valmennettavalleni yksi parhaimpia tapoja saada turha jännitys alaselästä vähenemään. Kannattaa ehdottomasta kokeilla ja muista keskittyä oikeaan hengitystekniikkaan jonka käyn videolla läpi,...

lue lisää...
Mitä on Liikkuvuusharjoittelu?

Liikkuvuusharjoittelu on asia josta olen puhunut jo yli 10 vuoden ajan.

Kehitin Suomeen ensimmäisen Movement & Mobility Coach -koulutuksen, jossa opetan liikkuvuusharjoittelua liikunta- ja kuntoutusalan ammattilaisille. Hiljalleen ymmärrys, mukaan lukien omani, aiheen...

lue lisää...
 
Käsinseisontaan ponnistaminen kehonpainoharjoittelu käsinseisonta

Käsinseisonnan alkuvaiheen kolme tärkeintä asiaa ovat: asento, tasapainoilu ja ponnistaminen. Katso videolta miten opetan Kohti käsinseisontaa -verkkovalmennuksessa ponnistamista. 

lue lisää...
 
Movement -yhdistelmäharjoite koko kropalle kehonpainoharjoittelu kyykyt liikkuvuusharjoittelu lonkan liikkuvuus

Kehonpainolla tehtävät liikeyhdistelmät ovat yksi parhaimpia tapoja liikkeen monipuolisuutta harjoitteluun. Kokeile tehdä tämä Movement -combo osana lämmittelyä. Huomaat miten "yhdellä harjoitteella" saadaan liikettä...

lue lisää...
 
Käsinseisonnan alkuvaiheen harjoitteet: Haarataitto & L-asento kehonpainoharjoittelu käsinseisonta

Käsinseisonta on taito, jota kannattaa lähestyä vaiheittain, jolloin ehdit oppia tärkeimät yksityiskohdat joita vapaa käsinseisonta edellyttää. Kokeile videolla esiteltäviä alkuvaiheen progressioita. 

lue lisää...
 
Monipuolisuutta kyykkyihin kehonpainoharjoittelu kyykyt liikkuvuusharjoittelu lonkan liikkuvuus

Kyykyt on paljon muutakin kuin kuntosalilla etu- ja takakyykkyjä! Kokeile Spiraalikyykkyä osana kokonaisvaltaista lämmittelyä. 

lue lisää...
 
Roikunta kehonpainoharjoittelu lapatuki liikkuvuusharjoittelu

Perusliikemalleista roikunta on oleellinen osa kokonaisvaltaista liikettä.  Katso videolta miten lähteä lisäämään erilaisia roikuntoja osaksi arkea. 

lue lisää...
 
Kiertoliikkeitä rangalle kehonpainoharjoittelu liikkuvuusharjoittelu rotaatioliikkeet selän liikkuvuus

Rotaatio on mahdollisesti tärkein asia säilyttää kehossa ja usein juuri rotaatioliikkeitä tehdään liian vähän. Testaa videolla tehtäviä rotaatioliikkeitä, jotka auttavat rotaatioliikkeen palauttamisessa kokonaisvaltaisesti. 

lue lisää...
1 2