Vinkkejä harjoitteluun

Loistava harjoite selän rentouttamiseen

Tämä kyseinen harjoite on ollut itselle ja usealle valmennettavalleni yksi parhaimpia tapoja saada turha jännitys alaselästä vähenemään. Kannattaa ehdottomasta kokeilla ja muista keskittyä oikeaan hengitystekniikkaan jonka käyn videolla läpi,...

lue lisää...
Mitä on Liikkuvuusharjoittelu?

Liikkuvuusharjoittelu on asia josta olen puhunut jo yli 10 vuoden ajan.

Kehitin Suomeen ensimmäisen Movement & Mobility Coach -koulutuksen, jossa opetan liikkuvuusharjoittelua liikunta- ja kuntoutusalan ammattilaisille. Hiljalleen ymmärrys, mukaan lukien omani, aiheen...

lue lisää...
 
Käsinseisontaan ponnistaminen kehonpainoharjoittelu käsinseisonta

Käsinseisonnan alkuvaiheen kolme tärkeintä asiaa ovat: asento, tasapainoilu ja ponnistaminen. Katso videolta miten opetan Kohti käsinseisontaa -verkkovalmennuksessa ponnistamista. 

lue lisää...
 
Movement -yhdistelmäharjoite koko kropalle kehonpainoharjoittelu kyykyt liikkuvuusharjoittelu lonkan liikkuvuus

Kehonpainolla tehtävät liikeyhdistelmät ovat yksi parhaimpia tapoja liikkeen monipuolisuutta harjoitteluun. Kokeile tehdä tämä Movement -combo osana lämmittelyä. Huomaat miten "yhdellä harjoitteella" saadaan liikettä...

lue lisää...
 
Käsinseisonnan alkuvaiheen harjoitteet: Haarataitto & L-asento kehonpainoharjoittelu käsinseisonta

Käsinseisonta on taito, jota kannattaa lähestyä vaiheittain, jolloin ehdit oppia tärkeimät yksityiskohdat joita vapaa käsinseisonta edellyttää. Kokeile videolla esiteltäviä alkuvaiheen progressioita. 

lue lisää...
 
Monipuolisuutta kyykkyihin kehonpainoharjoittelu kyykyt liikkuvuusharjoittelu lonkan liikkuvuus

Kyykyt on paljon muutakin kuin kuntosalilla etu- ja takakyykkyjä! Kokeile Spiraalikyykkyä osana kokonaisvaltaista lämmittelyä. 

lue lisää...
 
Roikunta kehonpainoharjoittelu lapatuki liikkuvuusharjoittelu

Perusliikemalleista roikunta on oleellinen osa kokonaisvaltaista liikettä.  Katso videolta miten lähteä lisäämään erilaisia roikuntoja osaksi arkea. 

lue lisää...
 
Kiertoliikkeitä rangalle kehonpainoharjoittelu liikkuvuusharjoittelu rotaatioliikkeet selän liikkuvuus

Rotaatio on mahdollisesti tärkein asia säilyttää kehossa ja usein juuri rotaatioliikkeitä tehdään liian vähän. Testaa videolla tehtäviä rotaatioliikkeitä, jotka auttavat rotaatioliikkeen palauttamisessa kokonaisvaltaisesti. 

lue lisää...
 
Lonkan ulkokierto liikkuvuusharjoittelu lonkan liikkuvuus movement stick

Lonkan liikkuvuudessa on tärkeää ylläpitää sekä ulkokiertoa, että sisäkiertoa. Hyvin usein ulkokierrosta on parasta lähteä liikkeelle. Testaa videon kolme harjoitetta lonkan ulkokierron kehittämiseen. 

lue lisää...
 
Lapaveto roikkuen kehonpainoharjoittelu lapatuki liikkuvuusharjoittelu

Lapaveto roikkuen on loistava lisäharjoite muiden roikuntaharjoitteiden tueksi. Erityisesti harjoitteella saadaan kehitettyä yläselän lihasten voimaa, jota tarvitaan muun muassa leuanvedoissa ja etuvaaka-harjoitteissa.

Testaa tätä liikettä joka auttaa...

lue lisää...