Kiitos!

 

Tässä sinulle toimivampi keho 15 minuutissa videosarja!

Aloittaessasi lisäämään liikettä arkeen, pyri miettiä niille jokin sellainen sopiva hetki, joka on jo olemassa. Näitä voisi olla hetki ennen aamiaista jos aamut ovat rauhallisia (yleensä eivät ole, mutta löytyisikö sieltä ylimääräiset 5 minuuttia?), kahvitauko, tai kotiintulo töiden jälkeen. Myös illasta saattaa löytyä sopivasti aikaa jos lyhentää vaikkapa television katselua, mutta juuri ennen nukkumaanmenoa ei ehkä ole otollisinta tehdä näitä liikkeitä. Ainakaan niitä jotka tuntuvat energisoivan sinua.

Ensimmäisen kerran videoita katsoessa sinulla saattaa mennä enemmän aikaa ja mikäli et ehdi katsoa yhdellä kertaa koko videota alusta loppuun, ei hätää. Jaa se niin moneen osaan kuin tarvetta!

Valitse yksi videoista per päivä ja kun hallitset liikkeet voit tehdä niitä myös yhdistellen 15 min ajan päivässä.

Käsien pyörittely makuulla

 

Lantion pyörittely makuulla

 

Selkärangan kierrot

 

Kyykyn valmistavat harjoitteet

 

Haluatko mukaan 10 viikon Toimintakykyinen keho -valmennukseen? 

Liike on syytä mieltää erillisenä asiana harjoittelusta, harrastuksista ja liikunnasta ylipäätään.

Liike on sitä, mitä me alamme tehdä syntymästä lähtien, joka ikinen aamu sängystä noustessa. Liike on se asia, joka muokkaa kehoamme hiljalleen ja määrätietoisesti. Jos tarjoilet keholle paljon erilaista liikettä, se tulee näkymään siinä millaiseksi kehosi muokkaantuu. Jos tarjoilet paljon, mutta vain yhtä ja samaa, sekin tulee näkymään kehossa. Erikoistuminen ei ole välttämättömyys ja useinkaan se ei ole optimaalisinta terveyden näkökulmasta. Sinulla voi, saa ja pitää olla omia harrastuksia ja saatat harrastaa liikuntaa jopa useasta viikossa. Pidä kuitenkin huolta myös kehon liikuttamisesta urheilusuoritusten välissä!

Toisin kuin harjoittelu ajoittain, liike ei ole koskaan äärimmäisyyksiin menemistä. Liikkeen tulisi olla kehon toimintakykyä ylläpitävää ja pitkässä juoksussa kehittävää.

Jos alat nyt lisätä 5 minuuttia kolme kertaa päivässä, joka päivä tulevien neljän viikon ajan, se tekee yhteensä 420 minuuttia lisää liikettä arkeen. Ajattele, lisäämällä 5 minuuttia aamuun, 5 minuuttia johonkin kohtaan päivääsi ja vaikka 5 minuuttia iltaan, saavutat neljässä viikossa 7 tuntia liikettä!

Tätä me tarvitsemme ja tulet huomaamaan tämän valmennuksen aikana, että asioiden ei tarvitse olla vaikeaa, raskasta tai epämiellyttävää. Itse asiassa mitä paremmin opit olemaan rääkkäämättä kehoasi, sen todennäköisemmin haluat pitää kiinni liikkeestä ja huomaat myös miten kehitys eri asioissa on itseasiassa suurempaa, kun pidät huolta palautumisesta.

Ensimmäinen asia palautumisen optimoinnissa kun on se, ettei harjoittele yhdellä kertaa liikaa. Kun pidät huolta tuosta tärkeimmästä harjoitteluun liittyvästä seikasta palautumiseen liittyen, kaikki muuttuu nautinnollisemmaksi. Usko minua, olen kokenut tämän henkilökohtaisesti kantapään kautta ja jo sadat oppilaani verkkovalmennuksissa, saleillamme ja yksilövalmennuksissa ovat todenneet tämän saman ilmiön.

Miten homma toimii?

Seuraavien 10 viikon ajan sinulle aukeaa joka viikko uusi harjoitusohjelma , josta pääset tutkimaan kunkin viikon harjoitteita itsellesi sopivaan tahtiin. Valtaosa harjoitteista on yhtä helppoja kuin yllä olevat videoiden harjoitteet. Pieni osa puolestaan haastaa ja mikäli se tuntuu sinulle oikealta, voit lähteä mukaan haasteisiin. Jos taas sinulle on juuri nyt tärkeintä luoda perustaa, silloin saat keskittyä kaikessa rauhassa siihen. 

Oikein paljon tsemppiä ja muista, että tärkeintä on aloittaa!

Tule mukaan valmennukseen tästä